Inleiding Evert Douwes 16-11-2010

Vanavond wordt er een door Albert georganiseerde  inleiding door Evert Douwes gehouden. Evert is de 6de generatie in de familie van de kunsthandel Douwes Fine Art. Evert is oprichter van de Tefaf in Maastricht en de Pan in Amsterdam.

Met een prachtige dia-serie (hij heeft er 10.000 van) neemt hij ons mee door prachtige schilderijen.

In 1611 werden door het jaar heen bloemen op plankjes geschilderd, om later als voorbeeld te dienen voor het schilderen van stillevens met bloemen.

In detail vertelt Evert over determineren, observeren en kunst. Nimmer zullen wij allen meer zomaar voorbij een schilderij kunnen lopen zonder op de verfijnde details te letten die de schilder beoogde.

De voorzitter dankt Evert voor de boeiende inleiding en geeft hem een flesje wijn van de Wijnhoeve de Kleine Schorre als blijk van dank.