Shelterboxen geplaatst in Soedan

Rotaryclub Schouwen-Duiveland heeft van de opbrengst van onze kerstbomenactie 2012 onder andere twee Shelterboxen gesponsord. Elke box is een noodhulppakket met een familietent voor 10 mensen. Met deze kwaliteitstent en andere essentiële gebruiksvoorwerpen om te kunnen eten, drinken en slapen, kunnen mensen die dakloos geworden zijn door een (natuur-)ramp zich weer tijdelijk, zeg minimaal zes maanden redden.

shelterbox

De 2 boxen van Rotary Schouwen-Duiveland zijn eind september 2013 geplaatst in Soedan. In Soedan hebben overstromingen in augustus geleid tot problemen voor meer dan 300.000 mensen. Vooral de regio rond Khartoum heeft te maken met de ergste overstromingen in 25 jaar. (BBC news, 22 augustus 2013)

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-23805741

De kernwaarden van ShelterBox zijn:

  • herstel van menselijke waardigheid,
  • zo snel mogelijk voorzien in een kwalitatief goed, maar tijdelijk onderdak en
  • mensen zo warmte geven om het herstel op te pakken.

Meer informatie over shelterbox: http://www.shelterbox.nl/

soedan 2