Rotaryclubs doen mee en verlossen de zee

Rotary Club Schouwen-Duiveland en Goes – De Bevelanden pakken het zwerfvuil op Neeltje Jans aan. 

Afgelopen zaterdag (21 maart 2015) tijdens NLdoet hebben 2 Zeeuwse Rotary Clubs, Schouwen-Duiveland en Goes – De Bevelanden een gezamenlijke opruimactie van zwerfvuil op Neeltje Jans georganiseerd. In weer en wind werden in samenwerking met Nationaal Park Oosterschelde 3 volle aanhangwagens met zwerfvuil verzameld op Neeltje Jans. Piepschuim, plastic, elektriciteitskabels, jerrycans, touwen, netten, visdraad en zelfs complete scheepsborden werden opgeruimd.

 

Bij Rotaryclub Schouwen-Duiveland ontstond het idee om op de dag dat vele vrijwilligers de handen uit de mouwen staken, het initiatief van Martin Rijn te ondersteunen. Hij zet zich al vele jaren in om het publiek bewust te maken van het zwerfvuil aan de Zeeuwse kust. Met het plaatsen van kisten waarin afval kan worden verzameld en de slogan; ‘Doe mee en verlos de zee’,activeert hij bezoekers van de stranden de handen uit de mouwen te steken.

 

‘Bizar wat je allemaal tegenkomt’ aldus Jan Harman van denHamer van Rotary Club Schouwen-Duiveland. ‘We hebben in Zeeland de schoonste stranden, maar buiten de stranden is er nog een wereld te winnen. Ik heb daar wel ideeën voor, we zouden bijvoorbeeld inwoners als toeristen veel meer kunnen stimuleren om een handje te helpen en zo samen Zeeland schoon te houden’Beide Rotary Clubs  willen een vervolg geven aan de actie om Nationaal Park Oosterschelde en in het bijzonder Neeltje Jans te verlossen van het plastic t.