Bouwbedrijf Boogert hofleverancier [24-4-2015]

ABoogertBouwan Bouwbedrijf Boogert, gevestigd in Oosterland, is door koning Willem-Alexander ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” toegekend. Commissaris van de Koning, Han Polman, overhandigde het bijbehorende wapenschild op 24 april 2015 aan directeur Hans Boogert.

Het 125 jarig bestaan zou op 20 februari worden gevierd, door omstandigheden moest dit uitgesteld worden. Voorafgaand aan de officiële uitreiking opende burgemeester Gerard Rabelink een klein museumpje in het bedrijf met de naam Tummermanswienkel. Het bedrijf is opgericht op 20 februari 1890 door de overgrootvader van de huidige eigenaar. Het is een toonaangevend bouw- en aannemingsbedrijf dat prestigieuze projecten heeft gerealiseerd. Het werkgebied beslaat Zuidwest Nederland. Er zijn ongeveer 80 werknemers in dienst.

Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Op dit moment zijn 400 Nederlandse bedrijven door de Koning gerechtigd tot het voeren van het predicaat Hofleverancier. Dit predicaat geeft de bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

hofleverancier

(C) Redactie Wereldregio