Bezoek aan Prince Helicopters; een bezoek op ‘hoog niveau’ [21-08-2012]

Op dinsdag 21 augustus waren we te gast bij het heliport/helikopterbedrijf van de familie Prince te Zierikzee. We kregen een warm onthaal met hapjes en drankjes door het echtpaar Prince en hun zoon Corstiaan (historicus).

Corstiaan vertelde ons over het ontstaan en de historie van het bedrijf. Vader Ton startte in 1974. Hij begon met sproeivliegtuigen, maar maakte eind jaren tachtig van de vorige eeuw de overstap naar helikopters. Sindsdien is het aantal activiteiten sterk toegenomen. Zo kun je tegenwoordig bij Prince Helikopters terecht voor luchtfotografie- en filmopnamen, het kalken van kassen, pijpleidingcontroles, proeflessen, zakenvluchten onderhoudsbeurten (zie ook www.prince-helicopters.nl).

Na deze boeiende inleiding mochten we in groepjes van 3 plaatsnemen bij Ton in de nieuw aangeschafte Enstrom 480 voor een heuse rondvlucht boven Zierikzee, Oosterschelde, Dreischor en Schuddebeurs. Voor velen een geweldige beleving! Aansluitend werd in restaurant de Werf, samen met de familie Prince, nog lang getafeld en nagepraat over deze bijzondere ervaring.