Bedrijfsbezoek Timmerman Natuursteen [28-08-2012]

Op 28 augustus brachten we een bezoek aan familiebedrijf Timmerman Natuursteen in Nieuwerkerk. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van natuursteen en beschikt over meer dan 150 jaar ervaring, van vader op zoon, in het vervaardigen van grafstenen, urnen en bouwproducten.

We werden er ontvangen door de broers Chris en Martin Timmerman die ons vertelden dat de onderneming sinds 1839 bestaat. Waarschijnlijkheid is het bedrijf nog iets ouder en komt het van oorsprong uit Zierikzee. Belangrijkste segment van de onderneming (80% van de omzet) is gericht op het zgn. “grafwerk”. De overige 20% komt voort uit de bouw.De stenen komen uit de hele wereld; België, Italië en Azië (China en India) leveren belangrijke leveranciers.

Het ruwe materiaal wordt bewerkt in de fabriek met relatief moderne CNC gestuurde machines. Wij krijgen een rondleiding door de showroom en de werkplaats.  Totaal werken er Timmerman 20 man. Naast de vestiging in Nieuwerkerk zijn er verkooppunten in Rotterdam en Hellevoetsluis.

Onder dankzegging en de overhandiging van een mooie fles wijn aan de beide directeuren werd dit interessante bezoek afgesloten. De avond werd besloten met een gezellig diner in restaurant de Meeuw in Bruinisse.