Bedrijfsbezoek Vitro Plus [19-10-2021]

Dinsdag 19 okteber brachten we een bezoek aan John en Lennart Bijl in Burgh-Haamstede.

Lennart vertelde tijdens een presentatie over Own Greens. Own Greens biedt een concept voor de productie van groenten/kruiden met verticale teelt, led-lampen en uniek bewateringssyteem en is gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring in plantenweefselkweek van moederbedrijf Vitro Plus. Dit concept kan thuis worden gebruikt, maar kan ook worden opgeschaald voor gebruik in restaurants & voor volledig geautomatiseerde productie. Daarna kregen we een korte biologieles van John Bijl, die ons liet zien hoe Vitro Plus varens kweekt. En veel ook! In 2020 verkochten ze 50 miljoen varens. Vitro Plus levert geen grote volgroeide varens, integendeel. Ze verkopen mini varens van amper 1 centimeter groot, die later zullen uitgroeien tot volwaardige planten. Het was super om een kijkje in de keuken te mogen nemen.

Na afloop hebben we heerlijk gegeten op het strand bij Sand & Pepper.